Beleidsplan Stichting Help Help CHarity International

Statutaire Doelstelling

De stichting streeft naar het bevorderen van empowerment en zelfredzaamheid bij kwetsbare en kansarme groepen in Sierra Leone.

De stichting heeft geen winstoogmerk.

 

Visie

Kwetsbare en kansarme groepen in Sierra Leone zijn in staat hun situatie te verbeteren.

 

Missie

Specifieke dorpen/regio’s ontvangen medicijnen en hulpgoederen uit Nederland. De ambitie is om per jaar tenminste 2 keer per jaar een zending van hulpgoederen te realiseren.

 

Werkzaamheden

De activiteiten omvatten voornamelijk het werven van financiële middelen door middel van:

  • het organiseren van fondsenwervende evenementen in Nederland De evenementen bestaan onder meer uit sociaal-culturele, aan Sierra Leone gerelateerde, activiteiten in Nederland (dansfeesten, maaltijden, kerstvieringen enzovoorts); en
  • het bemiddelen in het versturen van goederen naar de doelgroep in Sierra Leone en samenwerking met relevante organisaties in Nederland en Sierra Leone. Tot nu toe zijn er in de afgelopen jaren 3x hulpgoederen uit Nederland naar Sierra Leone gestuurd.

 

Werving van inkomsten

Financiering wordt gerealiseerd voornamelijk door:

  • de inkomsten voortgekomen uit de door de stichting ontplooide activiteiten zoals toegelicht onder de statutaire doelstelling; en
  • de inkomsten afkomstig van landelijke, gemeentelijke en kerkelijke subsidies.
  • Schenkingen
  • Donaties

 

Overigens, in lijn met onze statutaire doelstelling, zullen we actief streven naar het verkrijgen van additionele subsidies die hiermee overeenstemmen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, landelijke en kerkelijke subsidies. Wanneer er mogelijkheden zijn om aanspraak te maken op dergelijke overige subsidies, zullen wij proactieve fondsenwervingsinspanningen ondernemen om deze middelen voor onze stichting te verkrijgen.

 

Daarnaast zetten we ons ook in voor fondsenwervingsinspanningen die gericht zijn op het verkrijgen van donaties en overige bijdragen binnen het netwerk van de stichting. Hierbij moet worden opgemerkt dat het niet ongebruikelijk is dat familie en vrienden van de betrokkenen bij de stichting een financiële bijdrage leveren, en dit wordt zeker gewaardeerd. We staan open voor dergelijke bijdragen en waarderen de gemeenschap van ondersteuners die ons helpen onze doelstellingen te realiseren.

 

Vermogensbeheer

Het vermogen wordt beheerd in overeenstemming met de doelstelling van de stichting. Minsten 90% van de inkomsten van de stichting zullen worden besteed aan het algemeen nut, i.c. het bereiken van de doelstelling van de stichting.

De stichting zal een bankrekening openen bij een Nederlandse bank. De stichting houdt niet meer vermogen aan dan noodzakelijk voor de continuïteit van de beoogde activiteiten. Bestuursleden ontvangen geen beloning, behalve vergoeding voor gemaakte onkosten. Bij liquidatie zal het batige saldo aan de doelgroep worden besteed.

 

Organisatorische structuur:

Bestuur: Het bestuur, bestaande uit minimaal drie leden, heeft de verantwoordelijkheid voor het besturen van de stichting en vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte. Besluiten kunnen zowel tijdens bestuursvergaderingen als daarbuiten worden genomen, mits alle bestuursleden bekend zijn met de te nemen besluiten. Het bestuur is naast het besturen en de vertegenwoordiging van de stichting ook verantwoordelijk voor het nemen van besluiten inzake wijziging van statuten, ontbinding en vereffening van de stichting.

Commissies: Het bestuur kan ter ondersteuning van de activiteiten van de stichting commissies instellen.

Raad van Advies: Het bestuur kan een raad van advies instellen om advies te geven over bepaalde onderwerpen of beslissingen.

Directeur/Gesalarieerde medewerker(s): Het bestuur heeft de bevoegdheid om een directeur en/of andere gesalarieerde medewerkers te benoemen. Deze zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en het uitvoeren van het door het bestuur vastgestelde beleid en genomen beslissingen.

Website: de stichting heeft een website waarop doelstelling etc., agenda en verdere informatie wordt gepubliceerd.

 

Administratie

Het stichtingsbestuur houdt naast een inhoudelijke (jaar)planning en overzicht een financiële administratie/boekhouding bij. Het boekjaar is gelijk aan het kalenderjaar. Het bestuur voert een zodanige administratie dat te allen tijde de rechten en verplichtingen van de stichting kunnen worden gekend. Jaarlijks wordt binnen zes maanden na afloop van het boekjaar de balans en de staat van baten en lasten opgemaakt en vastgesteld. Een verslag van uitgevoerde werkzaamheden en de financiën wordt gepubliceerd op de website van de stichting.